Mielonka z suszonymi pomidorami

Małgorzata
Przetwory
22.03.2017 12:56
Mielonka z suszonymi pomidorami

Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 łyżeczka przyprawy Szeherezada S firmy Tradismak 1/2 łyżeczki żelatyny spożywczej firmy Tradismak 3-4 pomidory suszone ok. 1/4 szkl bulionu warzywnego lub wody sól do smaku 1. 11. Kontrolujemy temperaturę wody, nie powinna przekroczyć 90° C natomiast farszu 71° C. 12. Kompletnie nie wiedziałam, jak się do tego zabrać, dlatego powstał nieskomplikowany przepis na mielonkę. (Termometr wbijamy w otwór znajdujący się w podkładce dociskowej.) 13. W tym celu zdejmujemy klamrę i układamy szynkowar w zlewie do góry nogami. 16. Polewamy go wrzątkiem, kiedy podkładka sama opadnie podnosimy pojemnik i przekładamy gotową mielonkę na talerz. 14. Odstawiamy w chłodne miejsce na mniej więcej 10 godzin. 7. Na dno dużego garnka wkładamy ścierkę lub metalową podkładkę! 8. Wlewamy wodę, powinna sięgać do 1 cm poniżej wysokości naczynia. 17. Wokół mięsa powinna pojawić się warstwa galaretki. Pomidory suszone kroimy w drobną kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/03/22/mielonka-z-suszonymi-pomidorami/