Karkówka z szynkowara - super domowa wędlina

Kami
Przetwory
04.11.2016 13:38
Karkówka z szynkowara - super domowa wędlina

Te śledzie z suszonymi pomidorami są świetne o każdej porze roku i... nadają się na... Szynka drobiowa z suszonymi żurawinami z szynkowaru Pyszna i łatwa do przygotowania szynka drobiowa z szynkowaru z żurawiną. Składniki na karkówka z szynkowara - super domowa wędlina 2 płaskie łyżeczki soli peklowej (lub tyle, ile producent zaleca na opakowaniu na 1 kg mięsa) 1 łyżka cukru 2 płaskie łyżki żelatyny 1 - Tak przygotowaną szynkę możesz przechowywać w lodówce przez 2-3 dni, ale jest dobra, że zejdzie szybko :) | | Z mięsa wykrój twarde białe kawałki (ja wykrawam również sporo tłuszczu, ale jeśli go lubisz, nie musisz tego robić). - Karkówkę wyjmij z szynkowara - czasem trzeba w niego mocno stuknąć i objechać szynkę w pojemniki dookoła plastikowym nożem (można też szynkowar włożyć na 2 minuty do gorącej wody). Karkówkę wyjmij z szynkowara - czasem trzeba w niego mocno stuknąć i objechać szynkę w pojemniki dookoła plastikowowym nożem (można też szynkowar włożyć na 2 minuty do gorącej wody). Przygotowanie dania karkówka z szynkowara - super domowa wędlina ... - Z mięsa wykrój twarde białe kawałki (ja wykrawam również sporo tłuszczu, ale jeśli go lubisz, nie musisz tego robić). - Przełóż całe mięso do miski, dodaj przyprawy oraz żelatyną i wyciśnięty czosnek oraz wodę - Całość wymieszaj najlepiej robotem kuchennym z założonym hakiem do wyrabiana ciasta przez 10 minut, lub ręcznie, ale wtedy rób to co najmniej 15 minut, tak, by mięso przeszło wszystkimi przyprawami. A jeśli chcesz zrobić karkówkę z szynkowara bez dodatku soli peklowej, to możesz ją zastąpić zwykłą solą - karkówka co prawda wtedy będzie miała raczej kolor brązowy, ale w smaku będzie tak samo dobra :) Jeśli bym się pokusił o opisanie jej smaku, to bym porównał tę karkówkę z szynkowara na przykład do dobrej peklowanej golonki :) Całość wymieszaj najlepiej robotem kuchennym z założonym hakiem do wyrabiana ciasta przez 10 minut, lub ręcznie, ale wtedy rób to co najmniej 15 minut, tak, by mięso przeszło wszystkimi przyprawami. - 1/3 mięsa pokrój na możliwie najdrobniejszą kostkę, resztę pokrój na kawałki o boku około 3 cm. 1/3 mięsa pokrój na możliwie najdrobniejszą kostkę, resztę pokrój na kawałki o boku około 3 cm. Szynkowar zakręć i wstaw do lodówki na kilkanaście godzin (czyli najlepiej na noc). Szynkowar zakręć i wstaw do lodówki na kilkanaście godzin (czyli najlepiej na noc). Szynkowar zakręć i wstaw do lodówki na kilkanaście godzin (czyli najlepiej na noc). - Po gotowaniu wystudź szynkowar pod zimną bieżącą wodą przez kilka minut i wstaw do lodówki na noc. Po gotowaniu wystudź szynkowar pod zimną bieżącą wodą przez kilka minut i wstaw do lodówki na noc. Jeśli lubisz wędliny drobione, a nie lubisz długiej listy dodatków na wędlinach sklepowych, po prostu zrób je w domu. Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami Te śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami są wyjątkowo łatwe do przygotowania. W takim razie ta karkówka z szynkowara jest dla Ciebie :) A smaku w nich wiele - słodkie pomidory, lekko ostra cebula, wyraziste kapary, którego smaku do niczego innego nie da się porównać :) Karkówka z szynkowara - super domowa wędlina Lubisz dobre wędliny, a masz dość chemii? Mięso ma apetyczny kolor i jest zwarte - dzięki temu można je kroić na cienkie plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Karkowka_z_szynkowara___super_domowa_wedlina_-21449p.html