Keczup z piekła rodem (z cukinii)

Małgorzata
Przetwory
25.08.2016 0:20
Keczup z piekła rodem (z cukinii)

Składniki 1 kg cukinii (bez skórki i pestek) 1 duża cebula 2 papryki czerwone 1 papryczka chilli 1-2 ząbki czosnku 2 koncentraty pomidorowe po 190 g 1/3 szkl octu winnego 100 g cukru 2 łyżki soli pieprz cayenne ostra papryka w proszku bazylia 6. Możemy także poczekać aż keczup ostygnie, dopiero zmiksować, następnie ponownie zagotować lub zimny przełożyć do słoików i pasteryzować przez 10 minut. 2. Następnie gotujemy na niewielkim ogniu do miękkości. Na koniec wsypujemy pozostałe przyprawy, przeciśnięty czosnek oraz koncentrat pomidorowy. Warzywa przekładamy do garnka, zasypujemy solą i odstawiamy na kilka godzin. 3. Dodajemy cukier, ocet i gotujemy dalej przez 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/08/25/keczup-z-piekla-rodem-z-cukinii/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook