Pieczona papryka,bez skórki w zalewie octowej-zaskoczy was smakiem!

Kasia
Przetwory
17.07.2016 8:49
Pieczona papryka,bez skórki w zalewie octowej-zaskoczy was smakiem!

Zobaczcie film jak zrobić taką paprykę krok po kroku 👇👇👇 Na blaszkę od piekarnika wykładamy paprykę na papierze do pieczenia lub foli aluminiowej i wstawiamy na 30-40 min w 220 stopniach,ja piekłam na termoobiegu po wyjęciu z piekarnika przełożyłam ją do garnka i szczelnie przykrywamy folią spożywczą,żeby zaparzyć naszą paprykę po ok godzinie jak już nie była mocno gorąca,zdjęłam folię i zaczęłam ściągać skórkę,tak jak na filmie widać 👆 następnie naszą obraną i wyczyszczoną paprykę przekładamy do słoiczków ,dajemy ząbek czosnku w plasterkach,trochę gorczycy ,zalewamy zalewą,zakręcamy i pasteryzujemy ok 10-15 min SMACZNEGO!!!! Kiedyś kupiłam taką paprykę gdzieś w sklepie nie mogłam się nią najeść i postanowiłam ,że koniecznie muszę taką zrobić,udało się i od tej pory jest u mnie w spiżarni co roku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2015/08/pieczona-papryka-bez-skorki-z-zalewie.html