Pasta z dyni

Przekąski
15.11.2017 8:10
Pasta z dyni

Składniki: – 1 kg dynii – 5 suszonych pomidorów – 1 1/2 łyżki octu balsamicznego – 1/2 cebuli – 1 ząbek czosnku – 2-3 łyżki oliwy – tymianek – sól i pieprz, papryka ostra i słodka propozycja podania: ulubione pieczywo, krakersy, chipsy Przygotowanie: Dynię obieramy ze skóry i kroimy w ćwiartki, wydłubujemy pestki i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni (można posmarować lekko olejem rzepakowym. Upieczoną dynię wyłożyć do miski dodać 2-3 łyżki oliwy, ocet balsamiczny oraz suszone pomidory. Rozgrzać patelnię dodać oliwę, cebulę i czosnek i wszystko smażyć 1-2 minuty. Cebule obrać i pokroić w drobną kostę, czosnek przecisnąć przez praskę. Pastę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryczką ostrą i słodką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/pasta-z-dyni/