Pasztet z grzybami

Karol
Przekąski
13.10.2017 14:46
Pasztet z grzybami

Potrzebne składniki 1 kg świeżych grzybów 1 duża cebula 200 g świeżej słoniny 1/2 czerstwej bułki paryskiej 3 jajka 2 łyżki tartej bułki 1 ząbek czosnku 1/4 łyżeczki majeranku 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki szałwii 1/4 łyżeczki mielonego kminku 1/4 łyżeczki imbiru 1/4 łyżeczki goździków 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki posiekanych drobno orzechów włoskich sól. Pasztet z grzybami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. W woku lub garnku z grubym dnem smażymy słoninę, dodajemy cebulkę, czosnek a następnie grzyby, wszystko dusimy, aż grzyby będą miękkie i sos trochę zredukowany. Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Sposób wykonania Słoninę, cebulkę i czosnek kroimy w kostkę, grzyby na kawałki. No to na co czekacie, póki są grzyby to zakasać rękawy i do roboty. Następnie dodajemy połamaną na części bułkę paryską by wchłonęła resztę sosu. A co powiecie na taki pełen po brzegi, pysznych grzybów? Idealny na zimno do chleba z ogóreczkiem. Łącznie: 2 godz. Pasztet z grzybami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/pasztet-z-grzybami/