Marynowany ser

Bernadeta
Przekąski
21.08.2017 20:34
Marynowany ser

Marynowany ser bundz 200 g sera np bundz lub inny twardy, zwarty np oscypek, bałkański, szopski, feta grecka oregano suszone zioła prowansalskie tymianek świeży pieprz świeżo mielony sol oliwa z oliwek lub dobrej jakości z pierwszego tłoczenia olej Ser pokroić w kostkę, obtoczyć w mieszance ziół, ułożyć szczelnie w słoiku posypując świeżym tymiankiem, pieprzem i szczyptą soli. Z wycieczki w okolice Zakopanego zawsze przywozimy sery, nie tylko oscypki,ale także bundz i bryndze. Ja wykorzystałam tym razem tylko zioła, ale do marynowania można dodać czy to plasterki czosnku, kawałki suszonych pomidorów czy chilli. Bundz to ser owczy podpuszczkowy, który przypomina trochę twaróg a trochę mozzarelle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojkulinarnypamietnik.pl/2017/08/marynowany-ser.html
Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernika-mój kulinarny pamiętnik

Bernadeta