Faszerowane kwiaty cukinii

Agata
Przekąski
21.07.2017 6:58
Faszerowane kwiaty cukinii

Kwiaty cukinii możemy jeść na surowo - przyznam szczerze, że ja jeszcze ich w takiej postaci ich nie jadłam -, możemy je smażyć same albo w cieście naleśnikowym, faszerować przeróżnymi farszami, zapiekać w piekarniku lub robić omlety albo wytrawne tarty. Od lat właśnie tam zaopatruję się w świeże kwiaty cukinii i nie tylko w kwiaty cukinii, ale także w szparagi i inne świeże warzywa i zioła. Na blogu znajdziecie dwa przepisy na kwiaty cukinii: ------------------------------------------------------------- Faszerowane kwiaty cukinii Faszerowane kwiaty cukinii Czas przygotowania: 30 minut Składniki: - 4 żeńskie kwiaty podłużnej cukinii - 4 łyżki mielonego białego sera - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka listków oregano - 1 łyżka listków bazylii - sól - pieprz - parmezan do posypania - oliwa z oliwek Wykonanie: Faszerowane kwiaty cukinii Kwiaty cukinii to prawdziwy letni smakołyk i rarytas ! Cukinię znamy i lubimy wszyscy i nie muszę jej wcale przedstawiać, ale kwiaty tego warzywa dopiero od niedawna pojawiają się na naszych talerzach. Na polu cukiniowym można znaleźć na tej samej roślinie kwiaty męskie i żeńskie. Kwiaty cukinii delikatnie rozchylamy, usuwamy z nich pręciki. Kwiaty cukinii Mam to szczęścicie, że po sąsiedzku mam Gospodarstwo Rolne Ludwika Majlerta ! Kwiaty cukinii to również jadalna część tego warzywa. Na 2-3 minuty przed końcem pieczenia kwiaty posypujemy startym parmezanem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/07/faszerowane-kwiaty-cukinii.html