Czosnkowo-ziołowy chleb do rwania

moje gotowanie
Przekąski
19.07.2017 8:43
Czosnkowo-ziołowy chleb do rwania

Składniki : 600 gr mąki pszennej 35 gr świeżych drożdży 2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soli 3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy ziarenka czarnuszki i sezamu- nie jest to konieczne Zostawiamy do podrośnięcia na ok 30 min Chleb pieczemy w 200 st C ( piekarnik nagrzany,termoobieg) przez 30 min do ze złocenia. Z wyrośniętego ciasta odrywamy kawałek wsmarowujemy w niego trochę masła ( z pół łyżeczki) i formujemy jakby bułeczkę . Wyrobione ciasto drożdżowe nakrywamy czystą ścierką i odkładamy w ciepłe miejsce na ok godzinkę. Masło ziołowe -czosnkowe: 50 gr miękkiego masła 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich Przygotowanie:

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://piekeigotuje.blogspot.com/2015/09/chleb-zioowo-czosnkowy-do-rwania.html

Moje pieczenie i gotowanie

moje gotowanie