KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

Magdalena
Przekąski
17.05.2017 1:01
KURCZAK NACHOS Z SALSĄ

😉 Składniki: 2 filety z kurczaka 200 g chipsów nachos (ostrych) 1 papryka czerwona 2-3 pomidory 1/2 czerwonej cebuli sok z 1/2 limonki pęczek kolendry świeżej 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz Wykonanie: Salsa: Paprykę myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół, usuwamy nasiona i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczone kąski z kurczaka w chrupiącej panierce z ostrych chipsów nachos, a do tego orzeźwiająca salsa paprykowo-pomidorowa. Na ten przepis natknęłam się przeglądając stare magazyny kulinarne i od razu wpadł mi w oko (lekko go skorygowałam pod siebie 😉). Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, a następnie sparzamy wrzątkiem na sitku. W misce łączymy pokrojoną paprykę z pomidorami, cebulą i kolendrą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2017/05/kurczak-nachos-z-salsa.html