Batony musli

Anna
Przekąski
17.02.2017 16:37
Batony musli

Składniki: 2 szklanki płatków owsianych 3 łyżki masła 1/2 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki miodu 1/4 szklanki poszatkowanych orzechów laskowych 3/4 szklanki poszatkowanych migdałów 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1 szklanka suszonych moreli 1 łyżeczka soli Następnie dodajemy suszone owoce, ponownie całość mieszamy ze sobą i wszystkie składniki wysypujemy na blaszkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i następnie wysypujemy na blaszkę i uklepujemy. Domowe batony musli zastąpią nam nawet sklepowe musli jako dodatek do jogurtu. Batony musli są pyszne, szybkie, a przede wszystkim dużo zdrowsze niż te ze sklepu. Blaszkę z wysokim brzegiem smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia, który również smarujemy masłem. Na pewno zaspokoją każdego łasucha a będzie to zdrowszy zamiennik sklepowych słodyczy dla dzieci. Jest lekko twardawy, ciągnący, lepki, doskonały dla kogoś, kto się spieszy do pracy, a jednak nie chce wychodzić bez śniadania. Baton powinien mieć 2 cm wysokości, więc ręce moczymy w wodzie i dokładnie wygładzamy powierzchnię. Po wyciągnięciu baton będzie jeszcze miękki więc musimy odczekać minimum 2 godziny, żeby nabrał twardości. Domowe batoniki z musli, które można przygotować w wielu wariantach. Batonik musli będzie idealną opcją na zdrową przekąskę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/batony-musli/