Marynowana cukinia z granatem i płatkami chili na carpaccio z mozzarelli

Malgorzata
Przekąski
03.10.2015 12:47
Marynowana cukinia z granatem i płatkami chili na carpaccio z mozzarelli

Czas przygotowania: 20 minut Porcje: 2 Składniki: - 1 żółta cukinia - 3 łyżki ziaren granatu - 2 średnie mozzarelle - 1 saszetka Oleju Kujawskiego Czosnek i bazylia - Kilka listków Bazyli - 3-4 łyżki domowego octu jabłkowego lub soku z cytryny, - 3 łyżki cydru lubelskiego, - 2 łyżki miodu akacjowego, - ½ łyżeczki płatków chili, - Sól i pieprz do smaku. Zainspirowana warsztatami, prowadzonymi przez Grzegorza Łapanowskiego w Akademii Kulinarnej Whirlpool, na szybkie śniadanie prosta sałatka z surowej cukinii, mozzarelli i granatu ze świeżą bazylią :). Cukinię umyć i pociąć na paski przy pomocy obieraczki do warzyw, delikatnie wymieszać z marynatą, odstawić na 15 minut. Przed podaniem skropić olejem z czosnkiem i bazylią, doprawić solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.com/2014/10/marynowana-cukinia-z-granatem-i-patkami.html