Bagietka czosnkowa

mela
Przekąski
21.08.2015 11:04
Bagietka czosnkowa
  • Czas gotowania: 10 min
  • Czas przygotowania: 10 min

Składniki

1 Sztuka bagietki

3 sztuki ząbków czosnku

200 gram masła

Przepis

Kaloryczność: średnia

Koszt: do 10 zł

Przygotowanie:

Obrać czosnek i przecisnąć go przez wyciskarkę do czosnku.

Ponakrawać w poprzek bagietkę, wsadzać spore kawałki masła z wyciśniętym czosnkiem w te szczeliny.

Piec w piekarniku przez 10 minut do zarumienienia.

Zamiast czosnku można wsadzić pietruszkę. Jest to dobry sposób na wczorajsze niezjedzone pieczywo, aby się nie zmarnowało wystarczy przygotować taką bagietkę, owinąć w folię aluminiową i włożyć do zamrażarki. W każdej chwili wystarczy wyjąć i włożyć na 10 minut w folii do piekarnika i potem zdjąć folię i kolejne 5 minut piec do zarumienienia.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną