Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Nela
Przekąski
14.01.2015 9:04
Zawijane kiełbaski w cieście francuskim

Przepis

Składniki

- gotowe ciasto francuskie

- cienkie kiełbaski drobiowe 6 szt.

- garść startego sera żółtego

- sos czosnkowy

- keczup

- przyprawa do pizzy

Wykonanie

Ciasto francuskie rozwijam,smaruję sosem czosnkowym. Kiełbaski układam po trzy wzdłuż siebie na każdym z dłuższych boków ciasta, posypuję je potartym serem.

Ciasto wraz z kiełbaskami zawijam do środka z dwóch boków, powstaje wałeczek z dwoma kiełbaskami obok siebie.

Następnie całość wkładam na chwilkę do zamrażalnika ( aby potem lepiej się kroiło) .

W tym czasie nagrzewam piekarnik do 160 stopni. Wyjmuję roladkę i kroję na ok. 1,5 cm. paseczki.

Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smaruję roztrzepanym jajkiem,lub mlekiem, polewam delikatnie keczupem i posypuję przyprawą do pizzy.

Piekę 18-20 minut. 160-170 stopni z termoobiegiem.

Smacznego :)

Zapraszam do obejrzenie mojej wiosny i mojego kota w poscie o zupie kalafiorowej .

Bo mój pomocnik jest strasznie niezadowolony, że nikt go nie skomentował : "jaki on piękny " :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną