Ziemniaki faszerowane pomidorami i papryką

Krzysztof
Przekąski
10.11.2014 17:38
Ziemniaki faszerowane pomidorami i papryką

Przepis

Składniki dla 6 osób:

6 dużych ziemniaków

2 jajka

20 dag startego żółtego sera

1 łyżeczki tartej bułki

2 duże pomidory pokrojone w kostkę

1 mała papryka pokrojona w kostkę

pół pęczka posiekanej natki pietruszki

Każdego ziemniaka oddzielnie zawinąć w folię aluminiową i piec przez 90 min. w temperaturze 205 stopni. Po tym czasie, ziemniaki wyjąć z piekarnika, z każdego odkroić z góry ok. 0,5-cm plaster, wykroić delikatnie miąższ, uważać, żeby nie uszkodzić skórki. Miąższ zemleć w maszynce na puree. Dodać pozostałe składniki, oprócz bułki tartej i dobrze wymieszać (najlepiej ręką). Ziemniaki nafaszerować masą, posypać bułka tarta. Zapiekać w takiej samej temperaturze na złoty kolor. Gotowe!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną