Ślimaczki z pieczarkami

Krzysztof
Przekąski
06.11.2014 19:38
Ślimaczki z pieczarkami

Przepis

Składniki na ok. 20 sztuk:

1 opakowanie ciasta francuskiego

15 dag pieczarek

Ok. 15 dag szynki

15 dag sera żółtego

1 cebula

Ketchup pikantny (u mnie pudliszki)

Przyprawa do pizzy (u mnie Prymat)

Sól, pieprz

Olej

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w półtalarki, cebulę i szynkę w kostkę.

Usmażyć je na odrobinie oleju. Posolić i popieprzyć do smaku.

Rozwinąć ciasto francuskie i posmarować je ketchupem, następnie posypać przyprawą do pizzy. Na to wyłożyć podsmażone pieczarki i posypać startym serem żółtym.

Zwinąć ciasto jak roladę. Dobrze skleić boki. Kroić w plastry o szerokości ok. 1 cm.

Ślimaczki układać dość luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piec na złoty kolor ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego,

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną