Parówki zapiekane w cieście francuskim

Ewelina
Przekąski
26.09.2014 8:39
Parówki zapiekane w cieście francuskim

Przepis

Niedziela. Kiedyś nudna i ciągnąca się jak nie wiem co. Teraz, gdy tydzień do granic możliwości wypełniony różnymi zajęciami, niedziela jest wybawieniem. Spacer sześć kilometrów w śniegu, szalik na drutach, słuchanie muzyki, spotkanie ze znajomymi i rozmowy o niczym. W schemat niedzieli musi być wpisana ciepła kolacja. Nic pracochłonnego - albo pizza z niczego, albo grzanki z serem w maszynce lub tak jak w ostatnią niedzielę i koniecznie jeszcze dzisiaj parówki zapiekane w cieście francuskim. Z ketchupem lub bez, może z musztardą.

6 parówek

mrożone ciasto francuskie

żółty ser

Ciasto francuskie pozostawić 15 minut do rozmrożenia, parówki ugotować i pokroić na połowę. Ciasto rozwałkować i kłaść po kawałku parówki i sera, zawinąć w ciasto. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Piec około 15 minut. Pycha!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną