DIP Z BAKŁAŻANEM JOGURTEM I MIĘTĄ

Joanna
Przekąski
24.07.2018 6:05
DIP Z BAKŁAŻANEM JOGURTEM I MIĘTĄ

Opcjonalnie odrobina oliwy z oliwek - Bakłażan pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopniach C około 30-40 min; Upieczony i miękki bakłażan odstawiamy do ostygnięcia; Następnie zdejmujemy skórę i kroimy; - Do food procesora dodajemy bakłażan, jogurt, miętę kmin rzymski, czosnek sól i pieprz – miksujemy; Przekąskę jest małokaloryczna, możemy ją spożywać ze świeżymi warzywami – kruchą marchewką, selerem czy brokułem, lub tradycyjne z pełnoziarnistym krakersem albo pitą… 200 gram jogurtu greckiego 1 bakłażan średni Jogurt grecki jest lepszą opcją, gdyż zawiera więcej białka; 200 gram jogurtu greckiego ma około 18 gram białka. Dobrym składnikiem na dipy jest tłusty bakłażan – pasta/dip baba ganoush jest tego przykładem…. listki mięty ( według własnego upodobania) 1 łyżeczka kminu rzymskiego Około 2-3 ząbki czosnku ( lub według własnego upodobania)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://harmoniacialaiumyslu.com/2018/07/24/dip-z-baklazanem-jogurtem-i-mieta/