Najlepszy pasztet jaglany z pieczarkami (wegański)

Milena
Przekąski
30.06.2018 15:37
Najlepszy pasztet jaglany z pieczarkami (wegański)

Składniki: 300 g kaszy jaglanej 400 g pieczarek cebula 100 g suszonych pomidorów w oleju 100 ml oleju około 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 100 ml mąki (dałam pszenną, ale może być inna) sól, pieprz, suszona pietruszka, suszony czosnek, papryka ostra, kurkuma Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plastry, cebulę drobno siekamy. Pasztet swój żółty kolor zawdzięcza kurkumie, która również jest źródłem zdrowa, gdyż jest jednym z najmocniejszych przeciwutleniaczy o bardzo silnym działaniu przeciwzapalnym, przeciwwirusowym, przeciw-bakteryjnym, oczyszczającym i antynowotworowym. Pasztet jaglany z pieczarkami to wyjątkowo delikatne, aromatyczne i pyszne danie wegańskie, które zasmakuje nawet wielbicielom mięsa, gdyż jest ba rdzo smaczne, zdrowe i wolne od konserwantów . Można go również odgrzać w plastrach na drugi dzień na patelni i podać z ulubioną surówką lub sosem. Pasztet jaglany z pieczarkami jest lżejszą alternatywą dla wszelkiego rodzaju mięsnych pasztetów, a do tego jest o wiele zdrowszy. Kasza jaglana posiada funkcje oczyszczające organizm z toksyn oraz obniża poziom cholesterolu, jest lekkostrawna i wyróżnia się dużą zawartością żelaza, cynku, miedzi oraz witamin takich jak B1, B2, B6. Ponadto jest produktem zasadowym, a ponieważ codzienna dieta człowieka jest kwasotwórcza, pomaga w przywróceniu optymalnego pH dla organizmu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2018/06/najlepszy-pasztet-jaglany-z-pieczarkami/