Pasta z ciecierzycy i parmezanu

kardamonovy
Przekąski
25.05.2018 11:24
Pasta z ciecierzycy i parmezanu

Podobne przepisy: Hummus z jarmużem Hummus z masłem orzechowym Hummus z pieczoną marchewką Hummus i tahini Pasta z ciecierzycy z burakami i masłem orzechowym Fava – grecki hummus z grochu Pasta z ciecierzycy i groszku Pasta z cukinii i ciecierzycy A że parmezan zaczął już trochę słabo wyglądać, postanowiłam go wchłonąć na śniadanie razem z pastą z ciecierzycy (z dodatkiem rukoli i pomidorów). Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 2 ząbki czosnku duża garść startego parmezanu 4 łyżki oliwy extra virgin 1 łyżeczka sody oczyszczonej sok z połowy cytryny 1/4 szklanka zimnej wody (opcjonalnie) sól pieprz Ciecierzycę zalewamy zimną wodą i odstawiamy na całą noc. Po odcedzeniu i ostudzeniu ciecierzycy, wrzucamy ją do blendera razem z czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny, miksujemy. Po tym czasie wymieniamy w niej wodę i gotujemy z sodą oczyszczoną do miękkości.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pasta-z-ciecierzycy-i-parmezanu/