Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa

Iwona
Przekąski
15.02.2018 16:47
Rabanadas - Smaczny Ratunek Dla Czerstwego Pieczywa

Przekąska idealna z kubkiem mleka na zimowe wieczory ;) Składniki: Składniki: - 1/2 czerstwej bagietki lub innej bułki - 1 jajko - 1/2 szkl mleka lub napoju mlecznego np. sojowego - 3-4 łyżki cukru brązowego - cynamon do smaku - ewentualnie przyprawa do piernika lub cukier waniliowy - olej lub oliwa z oliwek do smażenia 2. Rabanadas to nic innego jak czerstwa bagietka bądź, bułka zamoczona w mleku z jajkiem, usmażona w tłuszczu i obtoczona w cukrze z cynamonem :) Kromki bułki maczam w mleku z jajkiem i wykładam na rozgrzaną patelnie z olejem/oliwą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gotowanietoproste.blogspot.com/2018/02/rabanadas-smaczny-ratunek-dla.html