Odrywane drożdżowe z ziołami

Martyna
Przekąski
12.02.2018 20:27
Odrywane drożdżowe z ziołami

Składniki na masło ziołowe: – 60g miękkiego masła – 1 cebulka – 2 garści liści bazylii i natki pietruszki – 2 ząbki czosnku – pół łyżeczki soli W dużej misce z letnią wodą, łączymy rozkruszone drożdże wraz z cukrem. Składniki na ciasto drożdżowe: – 300 g mąki pszennej – 150 g letniej wody – 25ml oleju – 20 g drożdży – pół łyżeczki cukru – szczypta soli Silikonowym pędzelkiem smarujemy ciasto masłem ziołowym i kroimy w długie, w miarę równe pasy. Silikonowym pędzelkiem smarujemy ciasto masłem ziołowym i kroimy w długie, w miarę równe pasy. Resztą masła smarujemy wierzch ciasta i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 minut. Resztą masła smarujemy wierzch ciasta i odstawiamy w ciepłe miejsce na 5 minut. Każdy pas zawijamy w harmonijkę i umieszczamy w natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia keksówce. Każdy pas zawijamy w harmonijkę i umieszczamy w natłuszczonej lub wyłożonej papierem do pieczenia keksówce. Przepis na Thermomix: 1. Do naczynia wkładamy wszystkie składniki na ciasto i wyrabiamy 3 min/Interwał. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i ręką wyrabiamy na elastyczne, jednolite ciasto, tak by odchodziło od ręki i miski. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut. Pieczemy w 200 stopniach przez 25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/odrywane-drozdzowe-ziolami/