środa, 19 lutego 2014

Pasta z czerwonej fasoli i tuńczyka

Prosta i pyszna pasta z czerwonej fasoli,  w sam raz na śniadanko lub kolację. Pastę można podać z ulubionym pieczywem lub też wafelkami ryżowymi. Ja akurat użyłam wafli ryżowych Sonko. Jak widać wafelki są idealne aby  zrobić z nich pyszne i zdrowe kanapeczki.



składniki:


1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka tuńczyka w kawałkach
4 łyżki majonezu
1-2 łyżki natki pietruszki

Fasolę opłukać i dobrze osączyć, przełożyć do rozdrabniacza. Dodać 2 łyżki majonezu i zmiksować. Natępnie dodać posiekaną natkę pietruszki, osączone kawałki tuńczyka i kolejne 2 łyżki majonezu. Wszystko zmiksować na gładką masę. Pastę podawać z pieczywem lub waflami ryżowymi.




1 komentarz: