Ryba z pesto i pomidorkami



Błyskawiczny sposób na zdrową rybkę dla całej rodziny. Przepis z najnowszej książki pt. "Rodzinna kuchnia Lidla" z moimi modyfikacjami.

Składniki:
700 g filetu z dorsza lub sandacza
5 łyżek pesto bazyliowego lub pomidorowego
kilka małych pomidorków
sól, świeżo mielony pieprz
łyżka oliwy

  • Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
  • Umyte i osuszone filety oprószyć solą.
  • Dno naczynia żaroodpornego posmarować oliwą, ułożyć na nim filety.
  • Wierzch ryby posmarować pesto i obłożyć plastrami pomidorków.
  • Przykryć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
  • Upieczone filety oprószyć świeżo mielonym pieprzem lub (jak w oryginalnym przepisie) listkami świeżej bazylii. 

Komentarze

Copyright © Wyzwania Kuchenne