niedziela, 29 października 2017

Smak orientu


Hej!
Pak Choi można dostać bez problemu. Skoro jest w zasięgu ręki, to polecam Wam znakomite danie w stylu orientalnym. Smaki orientu przełamane słodką gruszką. Delicje...

Potrzebujemy:

  • 1 opakowanie Pak Choi
  • 1 ser Tofu
  • 1 ostra papryczka
  • ½ czerwonej papryki
  • kilka plasterków imbiru
  • 1 papryka
  • 1 gruszka
  • sos sojowy
  • sól
  • olej do smażenia
  • 1 pieczarka


Ser kroimy w prostokąty i podsmażamy na oleju, dokładamy świeży imbir pokrojony w paseczki.


Chwilę smażymy i dodajemy papryki, pieczarkę oraz sos sojowy. Następnie pokrojoną w paski kapustę Pak Choi dorzucamy na patelnię, całość mieszamy i solimy do smaku. Nie smażymy długo, bo nasze warzywa maja być chrupkie i jędrne. Po wyłożeniu potrawy do miseczki dokładamy obraną gruszkę. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz