SKŁADNIKI:
5 bułek
10 plastrów schabu
10 plastrów sera żółtego
10 plastrów ogórka konserwowe
1 /2 puszki kukurydzy konserwowej
1 szalotka
1 por
Ulubiony sos
1 łyżka masła do duszenia cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia mięsa
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
5 bułek
10 plastrów schabu
10 plastrów sera żółtego
10 plastrów ogórka konserwowe
1 /2 puszki kukurydzy konserwowej
1 szalotka
1 por
Ulubiony sos
1 łyżka masła do duszenia cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego do smażenia mięsa
Sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
1 łyżeczka łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej
PRZYGOTOWANIE:
Plastry mięsa lekko rozbijam. Doprawiam. Na patelni z dodatkiem oleju smażę na rumiano.
Szalotkę oraz pora drobno siekam. W garnku o grubym dnie rozpuszczam masło, dodaję pora i szalotkę oraz solę i pieprze. Duszę aż będzie miękkie.
Bułkę przekrajam na pół, smaruję sosem, kładę mięso, posypuję kukurydzą konserwową, kładę porcję duszonej cebuli i pora, następnie kładę plastry sera i plastry ogórka konserwowego.
Zapiekam w piekarniku ok 15 min w 180 stopniach aż ser żółty się rozpuści.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz