3 paź 2017

DOMOWE BURGERY WOŁOWE









Pyszne bo domowe:) Tak uważam i zdania nie zmienie:) 
Zapraszam :)

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE:

Burgery

  • 500 g mięsa mielonego z wołowiny
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko

Dodatkowo

  • 4 bułki do burgerów mogą być kajzerki
  • 1 /2 ogórka zielonego
  • 1 pomidor
  • 1/2 cebuli
  • 2 garście rukoli
  • 10 dag sera żółtego np. Chaddera
  • 10 dag sera typu feta
  • Ulubiony sos
PRZYGOTOWANIE:

 Ze składników na burgery wołowe formuję kotlety o grubości ok 0.5-1 cm.

Grilluję z obu stron na rumiano. 

Bułki do burgerów przekrajam wzdłuż. Na bułkę z obu stron kładę ser. Kładę mięso. Wkładam do piekarnika na ok 4 minuty by ser się rozpuścił. 

Następnie myję pomidora, kroję w plastry. Ogórka świeżego obieram kroję w plastry. Cebulę obieram kroję w kostkę. 

Na mięso kładę warzywa. Posypuję rukolą oraz serem feta. Polewam ulubionym sosem. 
 

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF