SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
- 2 bułki
- 1 zielony ogórek
- 1 papryka zielona
- 1 /2 cebuli
- 3 łyżki koperku
- 10 dag sera żółtego
- 1 puszka tuńczyka stek w oleju lub wodzie
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka majonezu
Tuńczyka odcedzam. Dodaję pokrojony w kostkę ser żółty. Ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Koperek myję i drobno siekam. Wszystkie składniki łącze ze sobą, doprawiam solą i pieprzem, dodaję musztardę oraz majonez. Mieszam.
Bułkę przekrajam. Nakładam porcję tuńczyka. Piekę ok 2-3 min aż całość się zarumieni i bułka będzie chrupiąca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz