24 wrz 2017

ZAPIEKANKA Z TUŃCZYKIEM I ZIELONYM OGÓRKIEM


SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:

  • 2 bułki
  • 1 zielony ogórek
  • 1 papryka zielona
  • 1 /2 cebuli
  • 3 łyżki koperku
  • 10 dag sera żółtego
  • 1 puszka tuńczyka stek w oleju lub wodzie
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka majonezu
PRZYGOTOWANIE:

 Tuńczyka odcedzam. Dodaję pokrojony w kostkę ser żółty. Ogórka i cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Koperek myję i drobno siekam. Wszystkie składniki łącze ze sobą, doprawiam solą i pieprzem, dodaję musztardę oraz majonez. Mieszam.

Bułkę przekrajam. Nakładam porcję tuńczyka. Piekę ok 2-3 min aż całość się zarumieni i bułka będzie chrupiąca.

Brak komentarzy:

DRUKUJ PRZEPIS

Print Friendly and PDF