sobota, 9 września 2017

Najlepsze kruche ciasteczka


Hej!
Teraz najlepsze kruche ciasteczka, doskonałe do kawy, herbaty, na podwieczorek, na każdą okazję. Są wyśmienite.

Potrzebujemy:

  • 3 szklanki mąki typ 00
  • 1 margaryna
  • ½ szklanki cukru
  • olejek waniliowy
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Mąkę wsypujemy do miseczki, dodajemy margarynę i drobno siekamy. Dokładamy teraz resztę składników i wszystko dokładnie zagniatamy. Dzielimy na 4 części i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie każdą część wałkujemy i wykrawamy różne kształty ciasteczek. Pieczemy na złoty kolor. Pieczenie trwa krótko i trzeba uważać by ciasteczka się nie spaliły (chociaż i takie bardziej brązowe mają swój walor smakowy). Smacznego.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz