sobota, 2 września 2017

SERNIK Z MALINAMI I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ

   Przepyszny,wilgotny sernik z kruszonką kokosową i malinami to niebo w buzi. Ciężko się od niego oderwać 😀


Ciasto kruche:

  • 25 dag mąki 
  • 15 dag masła
  • 15 dag cukru
  • 3-4 żółtka
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Z podanych składników szybko wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce.

Masa serowa:
  • 1 1/4 kg sera tłustego zmielonego
  • 10 jajek
  • 25-30 dag cukru
  • 2 budynie bez cukru
  • skórka starta z 1 cytryny
Żółtka utrzeć z cukrem,dodając stopniowo ser wymieszany z suchym budyniem i skórką z cytryny. Na końcu delikatnie wmieszać białka ubite na sztywną pianę.

Kruszonka kokosową:
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 12 dag cukru
  • 12 dag masła
Wszystkie składniki wymieszać i szybko zarobić. Schłodzić.

Dodatkowo:
  • 1/2 kg malin

Spód blaszki wyłożyć kruchym ciastem, rozprowadzić masę serową,rozłożyć maliny i posypać kruszonką kokosową. Piec ok 1 godziny w temperaturze ok. 180 st.C.


Przepis pochodzi od niezawodnej siostry Anastazji. Polecam, z pewnością będziecie zachwyceni. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz