Koktajl mango - szpinak




Kremowy i delikatny koktajl.
Wersja z jogurtem jest bardziej wyrazista, osobiście polecam obie <3
Uwielbiam mango, od kilku lat mam dość duże parcie na ten owoc. Wiele osób zraziło się do niego, gdy trafiło w sklepie na nieodpowiedni owoc. Polecam próbować !




Składniki:
  • 1 owoc mango
  • 1 brzoskwinia
  • spora garść szpinaku
  • szklanka mleka//jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny


Szpinak prosto z ogródka <3


Mango obieramy, kroimy na mniejsze części. Szpinak myjemy, osuszamy. Brzoskwinię można obrać, ja osobiście nie przepadam za skórką tego owocu. Wszystko blendujemy na gładką masę dodając sok z cytryny.  Z podanych składników wyszło mi około 600 ml napoju.


Mój szpinak nie rozdrobnił się całkowicie, ponieważ jest to szpinak nowozelandzk , który tak naprawdę szpinakiem nie jest. Kupiłam go do siania nie wiedząc, że to nie to samo. Mimo tego dobrze się sprawdza, urósł na problemowej glebie, gdzie szpinak warzywny by chyba nie dał rady ;) Ma mięsiste liście, na surowo lekko różni się smakiem od zwykłego, po przesmażeniu już nie.

Na zdrowie !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz