Coleslaw z kapusty pekińskiej

przez Kardamonowy

Nie przepadam za tą kapustą, właściwie nie wiem czemu. Przy okazji ostatniego ogniska chciałam zrobić coś innego sałatkowego i wpadłam na pomysł zrobienia coleslawa z pekinką. Tę sałatkę robi się szybko i przyjemnie. I nie można powiedzieć o niej, że jest niesmaczna. Róbcie więc, ile wlezie. 



Składniki:
1 duża kapusta pekińska
1 marchewka
1 cebula
2 łyżki majonezu
1 mały jogurt naturalny
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy
pół łyżeczki cukru
sól
pieprz  

Kapustę szatkujemy, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej drobno pokrojoną cebulę i startą na grubych oczkach marchew. Resztę składników wrzucamy do słoiczka, zamykamy i energicznie mieszamy. Powstały sos wlewamy do kapusty, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Podobne przepisy:
Surówka z kapusty pekińskiej i pora
Surówka z kapusty pekińskiej i sosu farmerskiego
Surówka z kapusty pekińskiej i ogórków konserwowych
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu
Surówka z kapusty pekińskiej i suszonych pomidorów

2 komentarze

prezenty 22 sierpnia, 2017 - 11:07 am

jak to ma porównanie do znanej sałatki z fast foodu?

Odpowiedz
Monika 22 sierpnia, 2017 - 11:08 am

Nie rozumiem pytania?

Odpowiedz

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności