Bananowe gofry

Bananowe gofry przypominają mi trochę bananowy chlebek, który zamiast w piekarniku możemy błyskawicznie przygotować w gofrownicy : ) Świetnie sprawdzają się w roli śniadania, ale również zdrowego i pożywnego deseru. Polecam!


Bananowe gofry przepis

 

Składniki:

  • 1 dojrzały banan
  • 2 jajka (wielkość L)
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka płynnego oleju kokosowego
  • 1/2 szklanka mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki mąki kokosowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę. Odstawić na kilka minut, mocno rozgrzewając w tym czasie gofrownicę. Smażyć zgodnie z instrukcją załączoną do urządzenia, osobiście lubię bardziej wypieczone, chrupiące gofry, więc zajmuje mi to ok. 5 minut.

Smacznego!

Komentarzy: 40

  1. Alicja
    20 sierpnia 2017 / 9:47

    Wyglądają idealnie 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:37

      Bardzo dziękuję 🙂

  2. mamka
    20 sierpnia 2017 / 9:58

    jeszcze tylko bita śmietanka i maliny

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:38

      Jeśli nie liczymy kalorii to opcja idealna 🙂

  3. Kinia
    20 sierpnia 2017 / 10:12

    Mniam 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:41

      Dziękuję 🙂

  4. Aga
    20 sierpnia 2017 / 10:13

    Takie śniadanka to mogłabym jeść codziennie 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:42

      Chyba nie ma osób, które nie lubią gofrów 🙂

  5. Majka
    20 sierpnia 2017 / 10:53

    Nie pozostaje nic innego jak tylko zrobić 😉 Wyglądają idealnie 😋

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:42

      Bardzo dziękuję i życzę smacznego 🙂 🙂 🙂

  6. Lena
    20 sierpnia 2017 / 14:12

    Świetny pomysł 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:45

      Cieszę się, że przypadł do gustu 🙂

  7. Kaśka
    20 sierpnia 2017 / 14:40

    Śniadanie już mineło, ale będą na kolacje 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:47

      Super, daj znać jak posmakowały 🙂

  8. Karo
    20 sierpnia 2017 / 16:24

    Na pewno są pyszne 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:47

      Potwierdzam 😉

      • Karo
        22 sierpnia 2017 / 17:01

        Warto było zrobić pozdrawiam 🙂

        • Marta
          Autor
          22 sierpnia 2017 / 23:19

          Bardzo mi miło 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:47

      Bardzo mi miło, że przypadły do gustu 🙂

  9. Jula
    20 sierpnia 2017 / 17:32

    Pyszne! zdrowa i smaczna wersja 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:48

      Cieszę się, że posmakowały 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:48

      Polecam wypróbować, pyszne i zdrowe 🙂

  10. Malwina
    20 sierpnia 2017 / 21:36

    Super choc banana nie czułam ale wyszły chrupiące wiec czego chcieć wiecej 🙂

    • Marta
      Autor
      20 sierpnia 2017 / 23:49

      Dokładnie, gofry muszą być przede wszystkim chrupiące 😀 😉

    • Marta
      Autor
      22 sierpnia 2017 / 23:18

      Miło mi, że posmakowały 🙂

  11. Kasia
    22 sierpnia 2017 / 22:12

    Czy zamiast mąki kokosowej mozna użyć kukurydzianej?

    • Marta
      Autor
      22 sierpnia 2017 / 23:19

      Tak 🙂

  12. mooisia
    26 sierpnia 2017 / 12:35

    Mi nie wyszły, a w smaku też nie smaczne.

    • Marta
      Autor
      28 sierpnia 2017 / 19:36

      Szkoda, że nie posmakowały, ale nie każdemu „pasują” zdrowe odpowiedniki klasycznych przysmaków 😉 Polecam wypróbować te tradycyjne 🙂

  13. 27 sierpnia 2017 / 10:58

    Wyglądają pysznie

    • Marta
      Autor
      28 sierpnia 2017 / 19:37

      Bardzo dziękuję i polecam wyprónować 🙂 🙂

  14. Aśka
    5 września 2017 / 11:42

    Uwielbiam je! chrupiące ale nie przesuszone super 🙂

    • Marta
      Autor
      5 września 2017 / 16:57

      Super, że posmakowały 🙂

  15. Małgorzata G.
    14 września 2017 / 18:55

    Czy można użyć zwykłego mleka ?

    • Marta
      Autor
      16 września 2017 / 20:46

      Tak 🙂

  16. Agnieszka
    15 października 2017 / 16:58

    Czy mogłabym zastąpić czymś jajka ? Nietolerancja dziecka na jajko

    • Marta
      Autor
      15 października 2017 / 23:09

      Niestety bez jajek jeszcze nie próbowałam 🙁

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Solve : *
21 + 14 =