CHŁODNIK Z GRZANKAMI Z CHLEBA RAZOWEGO
SKŁADNIKI:
- 500 ml jogurtu naturalnego
- 1 maślanka
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 6 średnich buraków
- 2 zielone ogórki
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 cebulka
- 2 kawałki chleba razowego
- oliwa
- 0.5 pęczka koperku
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Umyte i obrane buraczki zetrzeć na tarce (duże oczka), podsmażyć z cebulką i czosnkiem na maśle przez ok 5-10 minut.
W garnku wymieszać jogurt z maślanką, dodać przestudzone buraczki, starte ogórki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Jajka ugotować, chleb pokroić w kawałki, skropić oliwą i piec w piekarniku do momentu zarumienienia.
Podawać schłodzony z jajkiem, koperkiem i grzankami.
W garnku wymieszać jogurt z maślanką, dodać przestudzone buraczki, starte ogórki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Jajka ugotować, chleb pokroić w kawałki, skropić oliwą i piec w piekarniku do momentu zarumienienia.
Podawać schłodzony z jajkiem, koperkiem i grzankami.
Komentarze
Prześlij komentarz