sobota, 22 lipca 2017

Biszkopciki sezamowe


Hej!
Czasem tak jest, że mam zamiar przygotować jakieś ciasto, ale w czasie robienia zmieniam składniki i wychodzi, coś innego. Tak też było i tym razem. Miało być ciasto z masą sezamową, a wyszły biszkopty sezamowe. Ale też pyszne i bardzo lekkie.

Potrzebujemy:
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 3 łyżki oleju
  • ½ szklanki sezamu
  • olejek waniliowy

Sezam prażymy na patelni (nie za długo, bo złapie goryczkę). Jajka ubijamy z cukrem, a potem dodajemy po kolei mąkę owsianą, sezam, olej i olejek waniliowy. Wykładamy na blaszkę małymi porcjami. Pieczemy około 15 minut. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz