Ogórki w musztardzie francuskiej
Tym postem kończę już tegoroczny epizod ogórkowy. Na tapecie ogórki w musztardzie. Ostre i takie do schrupania;) sami spróbujcie.
Składniki:
2 kg ogórków gruntowych
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 łyżka soli
5 łyżek musztardy francuskiej
czosnek ( po ząbku na każdy słoik)
ziele angielskie
liść laurowy
Przygotowanie:
1. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy na cztery części.
2. Wodę wraz z octem, cukrem, sola, musztardą, zielem angielskim i liściem laurowym zagotowujemy. Zostawiamy do przestudzenia.
3. Do słoików wkładamy po ząbku czosnku, liściu laurowym oraz ziele angielskie, Wkładamy ogórki i dodajemy zalewę.
4. Pasteryzujemy 7 minut ( od momentu zagotowania).
I gotowe:)
Hasta Luego:)
Składniki:
2 kg ogórków gruntowych
4 szklanki wody
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 łyżka soli
5 łyżek musztardy francuskiej
czosnek ( po ząbku na każdy słoik)
ziele angielskie
liść laurowy
Przygotowanie:
1. Ogórki dokładnie myjemy i kroimy na cztery części.
2. Wodę wraz z octem, cukrem, sola, musztardą, zielem angielskim i liściem laurowym zagotowujemy. Zostawiamy do przestudzenia.
3. Do słoików wkładamy po ząbku czosnku, liściu laurowym oraz ziele angielskie, Wkładamy ogórki i dodajemy zalewę.
4. Pasteryzujemy 7 minut ( od momentu zagotowania).
I gotowe:)
Hasta Luego:)
Komentarze
Prześlij komentarz