JOGURTOWY SOS Z ROSZPONKĄ I CZARNUSZKĄ
SKŁADNIKI:
- 1 naturalny jogurt grecki
- duża garść roszponki
- pół ogórka zielonego
- łyżka czarnuszki
- mały pęczek natki pietruszki
- 2 łyżki wody
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Roszponkę i pietruszkę dokładnie myjemy i wkładamy do naczynia blendera, dolewamy 2 łyżki wody i blendujemy.
Ogórka i czosnek ścieramy na tarce, dodajemy do jogurtu.
Wsypujemy czarnuszkę, zblendowane zioła i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Odstawiamy do schłodzenia.
Sos można używać jako dip lub sos na pizze.
Ogórka i czosnek ścieramy na tarce, dodajemy do jogurtu.
Wsypujemy czarnuszkę, zblendowane zioła i przyprawiamy solą oraz pieprzem.
Odstawiamy do schłodzenia.
Sos można używać jako dip lub sos na pizze.
Komentarze
Prześlij komentarz