piątek, 7 lipca 2017

Marchewki w glazurze miodowo - migdałowej


Hej!
Lubicie marchewki? Jeśli tak to zróbcie je w glazurze miodowo-migdałowej. Są przepyszne! Ile bym nie zrobiła, zawsze będą zjedzone. Jeśli nie do obiadu, to jako zdrowa przekąska.
Potrzebujemy:

  • kg marchewek
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka masła
  • płatki migdałowe
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól

Marchewki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Powinny być lekko twarde. Odlewamy wodę i wykładamy na patelnię, w której już jest rozpuszczone masło, miód i sok z cytryny. Podgrzewamy, aż zrobi się gęsta glazura. Wtedy posypujemy płatkami migdałowymi. Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz