PASZTECIKI Z POREM I FETĄ

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg mąki
  • 5 dag drożdży (rozpuszczonych w szklance wody)
  • 2 łyżki oleju
  • ser feta
  • por 
  • pół kostki sera żółtego 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebulka dymka
  • 1 jajko
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę połączyć z drożdżami  i łyżką oleju, dodać sól do smaku.
Odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Por pokroić w talarki i podsmażyć z cebulką oraz czosnkiem.
Dodać sól i pieprz do smaku (nie dodawać dużo soli, ponieważ ser feta jest słony)
Por przełożyć do miski i dokładnie wymieszać z fetą.
Ciasto rozwałkować i posmarować je farszem.
Zwinąć w roladę, pokroić na 3 cm paski i posmarować jajkiem.
Udekorować startym serem, piec w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.





Komentarze

Popularne posty