expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sobota, 1 lipca 2017

Powidła agrestowo-truskawkowe




Coś co bez cukru nie mogło by się obejść ;). Cukier konserwuje i sparawia, że w zimie będziemy mogli się cieszyć pysznymi powidłami zrobionymi własnoręcznie.
A na przetwory czas najwyższy, bo to już resztki truskawek, więc korzystajmy póki możemy ;)
Więcej informacji na stronie: www.uczymyjakslodzic.pl


Składniki
2 kg agrestu (u mnie czerwony)
2 kg truskawek
0,5 kg cukru królewskiego

Agrest i truskawki pozbawić ogonków i szypułek.
Połowę owoców zasypać cukrem, odstawić na ok 30 min. Dodać resztę owoców i gotować na malutkim ogniu ok 15 godzin.
Przełożyć do słoiczków i pasteryzować.






Cukier z głową

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz