wtorek, 27 czerwca 2017

Truskawkowe ciasto z bitą śmietaną


Hej!
Ciasta z truskawkami są pyszne. Takie zdanie mają ci, którzy lubią ciasta z owocami. Jeśli zastosujemy bitą śmietanę zamiast ciężkiego kremu to nasze ciasto będzie na dodatek jeszcze lekkie. Tym razem kupiłam w sklepie gotowe ciasto półkruche i je właśnie wykorzystałam do mojego wypieku.

Potrzebujemy:

  • ciasto półkruche (w rolce)
  • opakowanie śmietany 36%
  • ½ szklanki cukru pudru
  • truskawki na cale ciasto


Ciastem wylepiamy formę do pieczenia i zapiekamy je w piekarniku, aż nabierze złotego koloru. Wyjmujemy i studzimy.


Potem ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na upieczone ciasto.


Na wierzchu kładziemy pokrojone na połówki truskawki. Ciasto schładzamy około godziny jeśli wytrzymacie. Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz