Sandwich
SKŁADNIKI
Pieczarki polać oliwą i przyprawić wędzoną papryką.
Nastawić piekarnik na 150 stopni C i piec pieczarki do momentu aż wypuszczą soki i delikatnie się zarumienią.
Mięso podsmażyć na patelni z 1 ząbkiem czosnku.
Na patelni rozpuścić masło i miód, obraną i pokrojoną w plastry gruszkę skarmelizować.
Następnie na tej samej patelni podsmażyć bekon.
Bułkę podpiec w piekarniku i ułożyć na niej mięso oraz camembert.
Resztę składników ułożyć według własnego upodobania.
(Dodatkowo polałam majonezem limonkowym- przepis dodam niebawem)
- 1 duża bagietka
- camembert
- 10 pieczarek
- bekon w plasterkach
- 1 gruszka
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżeczki miodu
- 200 g postekowanej wołowiny
- rukola
- przyprawy (sól czosnkowa, sól ziołowa, papryka wędzona, orientalny kurczak)
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka masła
PRZYGOTOWANIE
Mięso pokroić i przyprawić, odstawić na 20 minut aby wchłonęło wszystkie smaki.Pieczarki polać oliwą i przyprawić wędzoną papryką.
Nastawić piekarnik na 150 stopni C i piec pieczarki do momentu aż wypuszczą soki i delikatnie się zarumienią.
Mięso podsmażyć na patelni z 1 ząbkiem czosnku.
Na patelni rozpuścić masło i miód, obraną i pokrojoną w plastry gruszkę skarmelizować.
Następnie na tej samej patelni podsmażyć bekon.
Bułkę podpiec w piekarniku i ułożyć na niej mięso oraz camembert.
Resztę składników ułożyć według własnego upodobania.
(Dodatkowo polałam majonezem limonkowym- przepis dodam niebawem)
Komentarze
Prześlij komentarz