Sandwich

SKŁADNIKI

  • 1 duża bagietka
  • camembert
  • 10 pieczarek
  • bekon w plasterkach
  • 1 gruszka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki miodu
  • 200 g postekowanej wołowiny 
  • rukola
  • przyprawy (sól czosnkowa, sól ziołowa, papryka wędzona, orientalny kurczak)
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka masła



PRZYGOTOWANIE
Mięso pokroić i przyprawić, odstawić na 20 minut aby wchłonęło wszystkie smaki.
Pieczarki polać oliwą i przyprawić wędzoną papryką.
Nastawić piekarnik na 150 stopni C i piec pieczarki do momentu aż wypuszczą soki i delikatnie się zarumienią.
Mięso podsmażyć na patelni z 1 ząbkiem czosnku.
Na patelni rozpuścić masło i miód, obraną i pokrojoną w plastry gruszkę skarmelizować.
Następnie na tej samej patelni podsmażyć bekon.
Bułkę podpiec w piekarniku i ułożyć na niej mięso oraz camembert.
Resztę składników ułożyć według własnego upodobania.
(Dodatkowo polałam majonezem limonkowym- przepis dodam niebawem)

Komentarze

Popularne posty