sobota, 11 marca 2017

Makaron trottole z kurczakiem w sosie pomidorowym







Składniki:



1 kg filetów z podudzi kurczaka
16 kawałków suszonych pomidorów
1 średnia cukinia
1 cebula
4 ząbki czosnku
150 g śmietany 18%
1 kubek serka almette o smaku pomidorowym
oliwa z suszonych pomidorów
3 łyżki pikantnej przyprawy do kurczaka
500 g makaronu trottole




Sposób wykonania:


Mięso myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i oprószamy przyprawą do kurczaka.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek i mięso, smażymy około 10 minut.
Pomidory kroimy w paski a cukinię w kostkę. Dodajemy do smażącego się kurczaka i dusimy pod przykryciem do momentu aż cukinia zmięknie.
Wlewamy śmietanę oraz dodajemy serek. Mieszamy aż sos będzie jednolity.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (al dente) a następnie odcedzamy i wsypujemy do sosu. 
Całość mieszamy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...