Wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem

Wilgotne babeczki z przechowym nadzieniem (3)Dziś zapraszam Was na wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem. Piekę je zawsze wraz z moją kochaną córeczką. Ileż jest przy tym radości 🙂 Zachęcam Was do spróbowania. Płynny środek, delikatne ciasto… Babeczki z tego przepisu, to po prostu rozkosz dla podniebienia. Takie orzechowe babeczki zachwycą każdego łasucha. Spróbujcie.

Wilgotne babeczki z przechowym nadzieniem (1)Wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem

Wilgotne babeczki z przechowym nadzieniem (2)Moje babeczki upiekłam i podałam w papilotkach od PapilArt.

Wilgotne babeczki z orzechowym nadzieniem
Write a review
Print
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. Składniki: (na 12 sztuk)
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  4. 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  5. 12 łyżeczek (z górką) masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio
  6. 1 3/4 szklanki mąki pszennej
  7. 2 łyżki ciemnego kakao (do wypieków)
  8. 1 szklanka mleka
  9. 1/3 szklanki oleju
  10. 1 jajko
  11. cukier puder do oprószenia
  12. orzechy włoskie Helio
Przygotowanie
  1. Do miski wsypujemy mąkę pszenną, cukier, kakao, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Całość mieszamy drewnianą łyżką.
  2. Do drugiej miski wlewamy mleko, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy olej, znów mieszamy.
  3. Do miski z suchymi składnikami przelewamy mokre. Całość mieszamy do połączenia składników.
  4. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy po 1 łyżce ciasta kakaowego. Następnie nakładamy czubatą łyżeczkę masy orzechowej z kawałkami orzechów, całość przykrywamy ciastem kakaowym (około 3/4 łyżki).
  5. Blaszkę z babeczkami przekładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Babeczki pieczemy około 20 minut.
  6. Babeczki wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Następnie oprószamy je cukrem pudrem i na wierzch każdej układamy kawałek łuskanego orzecha włoskiego. Podajemy.
  7. Smacznego
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Słodkie okruszki Blog kulinarny i nie tylko https://www.slodkieokruszki.pl/
Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz