Dziś polecam Wam chrzanową pastę z kiełkami rzodkiewki. Prosty i pyszny pomysł na wykorzystanie pozostałości ze świątecznego stołu – chrzanu i jajek na twardo. Taka pasta doskonale nadaje się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Możecie podać ją w wersji tradycyjnej z chlebem lub tak jak ja z pysznymi piramidkami POPCROP. Te zdrowe przekąski zbożowe sprawią, że nawet zwykła z pozoru pasta może stać się hitem 😉 O piramidkach POPCROP pisałam Wam już tutaj (klik). Od tego czasu nadal jesteśmy nimi zachwyceni. Moje dzieci uwielbiają je chrupać na spacerze, a ja uważam że są doskonałą przekąską zarówno do kina, na zewnątrz, do ulubionej książki czy filmu. Nic tylko chrupać 😉 A wracając do chrzanowej pasty z kiełkami rzodkiewki… spróbujcie, bo naprawdę warto. W prostocie tkwi siła 😉
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 2 łyżki kiełków rzodkiewki
- sól i pieprz do smaku
- propozycja podania: w formie przekąski piramidki POPCROP
Przygotowanie:
Jajka obieramy i kroimy w kostkę (używam sitka do warzyw). Do miski z jajkami dodajemy majonez i chrzan, całość mieszamy. Następnie dodajemy kiełki rzodkiewki, znów mieszamy. Na koniec doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Podajemy w sposób tradycyjny na pieczywie lub w formie przekąski z piramidkami POPCROP.
Smacznego