Fit roladki z indyka faszerowane porem

Obiad w wersji light, dla miÅ‚oÅ›ników zdrowej diety :) 

light obiad


Składniki:

½ kg fileta z indyka
1 por
sól i pieprz do smaku
masło kokosowe (lub zwykłe) do smażenia 1,5 łyżeczki
folia spożywcza

Wykonanie:

MiÄ™so dokÅ‚adnie oczyÅ›cić z żyÅ‚ek, posypać solÄ… i pieprzem do smaku i dokÅ‚adni utÅ‚uc,  odstawić na pół godziny aby miÄ™so trochÄ™ skruszaÅ‚o. W miÄ™dzy czasie pora dokÅ‚adnie oczyÅ›cić, drobno posiekać i usmażyć na maÅ›le z dodatkiem soli do smaku. Na przygotowanym miÄ™sie rozÅ‚ożyć przygotowanego pora, zwinąć dosyć mocno w rulon, zaginajÄ…c boki do Å›rodka i posypać pieprzem. GotowÄ… roladkÄ™ poÅ‚ożyć na foli spożywczej i zawinąć bardzo szczelnie. W rondlu zagotować wodÄ™, wÅ‚ożyć roladkÄ™ i gotować przez 20-25 minut na maÅ‚ym ogniu. Po ugotowaniu ostudzić i pokroić ukoÅ›nie w plastry. Musimy pamiÄ™tać aby roladka byÅ‚a bardzo szczelnie zawiniÄ™ta w foliÄ™, tak aby podczas gotowania nie dostaÅ‚a siÄ™ do Å›rodka woda. Tak przygotowane miÄ™so podajÄ™ na przykÅ‚ad z surówkÄ… z czerwonej kapusty z dodatkiem startego jabÅ‚ka.

Tradycyjna Kuchnia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz