wtorek, 21 lutego 2017

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Dzisiaj kolejna odsłona surówki z czerwonej kapusty. Tym razem mniej zdrowa wersja, ponieważ w zamian oliwy użyłam majonezu. Czasami do dania głównego podaje po prostu ogórki kiszone lub marynowane buraczki, które uwielbiam, ale częściej goszczą u mnie świeże surówki w różnych wersjach. Surówka to pyszny dodatek do obiadu, który przygotujemy w kilka chwil!!! :-)




Składniki:
kapusta czerwona 1/4 główki,
marchew 1 szt,
cebula 1/4 szt,
kukurydza 1/4 puszki,
majonez 4 łyżki,
jogurt naturalny 3 łyżki,
ocet winny do smaku,
sól i pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:
Kapustę drobno siekamy lub szatkujemy, marchew ścieramy na tarce o  grubych oczkach następnie nasalamy warzywa i odstawiamy. Gdy warzywa nieco zmiękną dodajemy drobno posiekaną  cebulkę oraz kukurydzę. Do surówki dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ocet winny i przyprawy do smaku. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz