... Tekst alternatywny ...

Ciasto czekoladowo- kokosowe z migdałami.


Dawno mnie nie było, ale ciągle sercem jestem z Wami.
Późna już pora, ale postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na ciasto, bez pieczenia, bez mleka, bez mąki. O smaku czekolady z kokosem z dodatkiem migdałów.






SKŁADNIKI:


  • Wiórki kokosowe - 2 szklanki.
  • Olej kokosowy - 1/4 szklanki + 1 łyżka dodatkowo.
  • Miód - 2 łyżki.
  • Gorzka czekolada, pokrojona - 100 g.
  • Kakao - 1 łyżka.
  • Migdały do ozdoby.


WYKONANIE:

1/4 szklanki oleju roztopić, dodać łyżkę miodu i kokosy. Dokładnie wymieszać. Masę kokosową wlać do małej formy keksowej i dobrze ucisnąć. Po ostygnięciu schować do lodówki na godzinę.
Roztop łyżkę oleju kokosowego i powoli dodawaj czekoladę, mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj kakao i łyżkę miodu. Dokładnie połącz składniki.
Masę czekoladową wlej na kokosy, wygładź łyżeczką. Migdały pokrój i posyp po górze ciasta.
Schowaj do lodówki na godzinę.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Nic się nie stanie, jeśli w górnej warstwie pominę czekoladę i dodam po prostu więcej kakao?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciasto na pewno się uda, ale będzie troszkę różniło się smakiem :)

      Usuń
  2. Czym zastąpić olej kokosowy? Nie musi być fit ;)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2014 FIT KOLEŻANKA , Blogger