... Tekst alternatywny ...

Jadłospis na jeden dzień!+ BONUS [10 PRZEPISÓW]



Oto przykładowe przepisy na jeden dzień. To, co ja jem.
Musisz wiedzieć, że ja nie liczę kalorii, ale specjalnie dla Was obliczyłam mniej więcej wartości odżywcze i kalorie. Które będą się różnić, w zależności od użytych składników.
BONUS: Dodaje też szybki jadłospis + przepisy na jeden dzień, gdy nie mam czasu/chęci na gotowanie. Taki jadłospis dla zapracowanych.









ŚNIADANIE - Kokosowo-bananowe placuszki.

SKŁADNIKI:



  • Mąka kokosowa - 30 gram.
  • Jajka- 1 sztuka.
  • Banan - 1/2 sztuki.
  • Syrop z agawy - 1 łyżeczka.
  • Ulubione mleko, u mnie kokosowe - 1/2 szklanki.
  • Masło orzechowe -1 łyżeczka.
  • Olej kokosowy - 1 łyżeczka.

WYKONANIE:


Wymieszaj mokre składniki - jajka, syrop z agawy, mleko, masło i banana. I dokładnie połącz.
Wymieszaj z mąką.
Placuszki smaż na lekko natłuszczonej patelni.Smacznego!



  • Kalorie - 440.
  • Białko - 16 gram.
  • Węglowodany - 30 gram.
  • Tłuszcz - 23 gram.


_____________________________


II ŚNIADANIE - Smoothie z  pomarańczą i mango.


SKŁADNIKI:
  • Pomarańcza, obrane - 1 sztuka.
  • Mrożone mango - 1/4 szklanki.
  • Banan - 1/2 sztuki.
  • Woda kokosowa - 1/2 szklanki.

WYKONANIE:
Wszystkie składniki dokładnie miksujemy.





  • Kalorie - 160
  • Białko -2 gramy.
  • Węglowodany - 37 gram.
  • Tłuszcz - 0,7 gram.


______________


OBIAD - Łosoś z pomidorową salsą.

SKŁADNIKI:

NA SALSĘ :


  • Pomidorki koktajlowe - 1 szklanka.
  • Szalotka, drobno krojona - 20 gram.
  • Ząbek czosnku.
  • Olej kokosowy - 1 łyżeczka.
  • Ocet balsamiczny - pół łyżeczki.
  • Świeża bazylia, posiekana.
  • Sól i pieprz do smaku.

NA ŁOSOSIA:

  • Filet z łososia - 150 gram.
  • Sok z cytryny - 2 łyżeczki.
  • Sól i pieprz.
  • Oliwa z oliwek - pół łyżeczki.


WYKONANIE :
Łososia polewamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny i oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy w papier do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
Szalotkę podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy pomidorki, czosnek, sól i pieprz. Dusimy około 10 minut. Często mieszamy. Dodać ocet i dusić jeszcze 2 minuty. Wymieszać z bazylią.
Łososia podajemy z salsą na ciepło.




  • Kalorie - 380
  • Białko - 35 gram.
  • Węglowodany - 8 gram.
  • Tłuszcz- 23 gram.

____________________


PODWIECZOREK - Chipsy z jarmużu.

SKŁADNIKI:


  • Świeży jarmuż - 50 gram.
  • Oliwa z oliwek- 1 łyżeczka.
  • Sól i pieprz.

WYKONANIE:

Jarmuż wymieszaj w oliwą, solą i pieprzem.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Wysyp jarmuż i piecz 25 minut w 220 stopniach.



  • Kalorie - 105.
  • Białko - 1,6 gram.
  • Węglowodany - 1,1 gram.
  • Tłuszcz - 10 gram.

    ________________________


    KOLACJA - Muffinki ze jajkiem, serem i szpinakiem.

    SKŁADNIKI:


    • Jajko - 2 sztuki.
    • Świeży szpinak - 8 listków.
    • Ser mozzarella - 30 gram.
    • Sól i pieprz.

    WYKONANIE:

    Ser mozzarella i szpinak drobno kroimy. Mieszamy razem.
    Wsypujemy do foremki na muffinki. Jajko mieszamy z solą i pieprzem. 
    Wlewamy do sera i szpinaku.
    Pieczemy 20 minut w 220 stopniach.




    • Kalorie - 300
    • Białko - 24 gram.
    • Węglowodany -3 gram.
    • Tłuszcz - 21 gram.
____________________

PODSUMOWANIE DNIA:


  • Kalorie - około 1400 kalorii.
  • Białko - 78 gram.
  • Węglowodany - 80 gram.
  • Tłuszcz - 76 gram.

    JESTEM ŚREDNIO ZADOWOLONA Z BILINGU, ALE JA CZUŁAM SIĘ NAJEDZONA PRZEZ CAŁY DZIEŃ.

    _______________________



    BONUS :


    SZYBKI JADŁOSPIS DLA ZAPRACOWANYCH.



    Śniadanie-Owsianka z  malinami, bananem i gorzką czekoladą.
    (Mleko podgrzewamy z malinami, dodajemy płatki owsiane  i gotujemy około 7 minut. Gotową owsiankę dekorujemy kilkoma plastrami banana i startą, gorzką czekoladą).

    II śniadanie-Mus z kiwi i awokado z kokosem.
    (Połówkę awokado, mleko kokosowe i kiwi, miksujemy na gęsty krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi).

    Obiad-pstrąg z warzywami.
    (Pstrąga nacieramy solą i pieprzem. Do środka wkładamy plaster cytryny i pokrojony ząbek czosnku. Smażymy na patelni grillowej, na małym ogniu, przez 7 minut z każdej strony. Warzywa na patelnię, dusimy lub gotujemy na parze, do miękkości. Podajemy razem z pstrągiem).

    Podwieczorek-Jogurt z pomidorem i oliwkami.
    (Pomidorki i oliwki drobno kroimy i mieszamy z jogurtem. Przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano).

    Kolacja- Papryka faszerowana białym serkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem.
    (Biały serek mieszamy ze szczypiorkiem i rzodkiewką, doprawiamy do smaku. Paprykę oczyszczamy i kroimy na pół. Faszerujemy serkiem i jemy).



    SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 FIT KOLEŻANKA , Blogger