poniedziałek, 13 marca 2017

Indyk w sosie pomidorowym z warzywami

Pomysł na szybki obiadek. Pierś z indyka w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw konserwowych z puszki. Sos doprawiłam oregano ale można dodać dowolne ulubione przyprawy.

składniki:

450 g piersi z indyka
1 mała puszka mieszanki meksykańskiej
300 ml domowego przecieru pomidorowego
sól,pieprz
oregano
cukier
1 łyżka oleju kokosowego

Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i wrzucić pokrojone mięso. Smażyć krótko aby mięso zmieniło kolor. Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne. Całość gotować chwile aż mięso będzie miękkie a sos nieco odparuje i zgęstnieje. Gotowego indyka podawać z ryżem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz